söndag 27 februari 2011

Agilitypremiär!

Idag har vi spenderat hela dagen i Kristinehamns ridhus på deras officiella agilitytävling. 4 lopp.
07 parkerade vi bilen och 15.00 åkte vi därifrån. Pust. Alba krånglade i slalomen de första tre loppen och gav oss fel och tidsfel, hon har aldrig tidigare gått ur en slalom så jag vet inte alls vad hon fick för sig.. sista loppet en hoppklass gav vi järnet och nollade och hade det inte varit för mattes hjärnsläpp i mitten av loppet hade vi tagit pinnen!
4 lopp i premiären var tufft för Babbsan och matte men tydligen också för husse och Vinga som mer än gärna joinade oss i soffan och sov bort resten av eftermiddagen och kvällen.
Alba slutade som bäst på 6e plats, felfri med över 30 startande i hennes klass. Grymt!


6 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Lätt att få hjärnsläpp i en sådan situation och med en sådan tidig uppgång.:)

    SvaraRadera
  2. Grattis!!
    Vad duktiga ni är :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Grattis till placeringen!
    Jag tänkte fråga dig om du nån gång varit med om att en Mops får sår i nosvecket fast på själva nosen? På våran Walter ser det ut som huden från nosen skrubbats bort trots att vi varit jätte försiktiga med rengöring etc. Eftersom nosvecket ofta är fuktigt har såret svårt att läka och
    nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra? Har fått tips om allt från zinkpasta till jodlösning, så jag undrar om du oxå hR några tips?

    SvaraRadera
  4. Marta: Åh nog känner jag igen det där.. det eviga problemet med nosveckshundar tyvärr. Denna årstid är ju också den värsta när näsan är i snön mest hela tiden.
    Jag har provat det mesta och det som fungerat bäst har varit oticurant öronpuder (fungerar jättebra i veck också) man tvättar rent vecket och torkar upp för att sedan pudra på pudret som absorberar fuktigheten och håller det torrare. Men detta måste ju upprepas som allt annat ofta..
    Risken är också stor att hundarna får jästsvamp i sina veck och då måste man behandla den med tex jästsvampsdödande schampo, Malaseb tex genom att schamponera vecket flera gånger i veckan och torka ur och sedan försöka hålla det torrt.

    Jag har faktiskt börjat fundera på att operera bort nosvecket på Alba..hon har ju inga problem med luftvägarna som mopsar med för stora nosveck kan ha men det är inte roligt med alla dessa eksem och svamptillväxter som kliar och gör ont!

    Hoppas du hittar något som fungerar.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Tack så mycket för tipset, ska testa med pudret och se om det blir bättre!
    Det har ju iaf inte blivit värre, han har varken eksem eller så utan bara Rosa hud längst in på nosen så jag hoppas att det inte utvecklad till någon svamp eller så...
    Lycka till med alla tävligar/utställningar!
    Kram På dig, Alba o vinga från Walter o mig :)

    SvaraRadera
  6. Ser framemot nästa hundinlägg!:) Du behöver ju inte skriva om du inte orkar men lägg gärna in kort på dina fina pärlor.:) Kram kram vännen!

    SvaraRadera