tisdag 5 januari 2010

en dag på vård

Jobbdagen idag har varit väldigt trevlig men som alltid mycket att göra när man jobbar på vård. Där de inneliggande djuren finns. Någon undrade en gång hur en dag där ser ut och det kan jag ju berätta i stora drag. Man är alltid två sköterskor och en veterinär på vård. Halv 8 börjar man med att rasta alla hundar, och göra rent i kattlådorna. Allt som sker (bajs, kiss, kräk osv) med djuret skrivs noga upp på burkort och i journal. Därefter går vi rond med veterinären, skriver i journalen vad som ska ske med djuret denna dag, vilka mediciner och behandlingar den ska ha osv. Ronden tar oftast lång tid då veterinären undersöker och sedan diskuterar fram en lämplig behandling. Efter ronden medicinerar vi sköterskor efter veterinärens ordination, röntgar, tar prover, tvättar sår, tar stygn osv. Sedan är det oftast dags för fika. Förmiddagrna på vård går väldigt fort och innan lunch ska det hinnas rastas igen, tvättas, diskas och städas. Efter lunch är det debitering som gäller, nya behandlingar ska igång osv. Vi ringer också lägeskollar på eftermiddagarna till de djur som legat inne men gått hem för att höra att allt går bra hemma. Eftermiddagsmedicineringen ges vid tre halv fyra ungefär och sedan rastas hundarna igen innan vi går hem vid halv fem.




Det här var ju bara i stora drag det vi pysslar med under en dag på vård. Det är aldrig en lugn stund, rätt var det är droppar det in en ny patient, någon ska gå hem, någon ska matas osv.



Jag tycker väldigt mycket om att vara på vård då man är sin egen lilla klinik och har full koll på de djur som är inne, det värsta och det bästa är att man fäster sig lätt vid vissa djur som ligger inne ett tag.
Om ni vill läsa mer om mitt jobb så kan ni kika in på djursjukhusetkarlstad.se.

4 kommentarer:

  1. Kul att läsa om en arbetsdag. Min ser liknande ut förutom vårdbiten och att det gäller människor istället för djur. :) Full fart medvetslös varje dag. Roligt är det men intensivt....:) Fått tvingas byta bloggdomän igen...Krångeljag. Kunde ju inte lägga in fler bilder på den där wblogg.se. Blä! Ny bloggadress finner du när du trycker på mitt namn HÄR i kommentaren!

    SvaraRadera
  2. så kul att du fortsätter att blogga! Det är många som uppskattar det=)
    Förstår att du trivs väldigt bra på ditt jobb

    SvaraRadera
  3. Hej Malin!
    Vad kul att ni bestämde er för att vara med på tävlingen! :)
    Vi tränade mycket på 4-h innan förra tävlingen, men har inte tränat något sen dess. Så det vore super kul att träna tillsammans. Vi kanske ska sattsa på en lördag nu framöver?
    Då är det öppet för alla att komma dit och träna och det brukar inte vara så mycket folk där. Kram

    SvaraRadera
  4. Hej hej hitta din blogg av en slump och kände igen både 1,2 och 3 gemensamma saker i våra liv. Gillar din uppriktighet och ironi:)

    Avundsjuk på att ni har dem bästa platserna oxå... "Oss" trycker dom upp i ett hörn lännnnnngst upp i hallen och sen får vi betala 4 lax för en säsong. sambo,fru,flickvän eller KK.same shit för oss alla. Livet är hårt;)



    Kul att läsa om ditt jobb,jag är en stor djurvän och lipade igenom mina stundern i ryssland med alla dem valpar,undernärda,ilska,förfrusna och påkörda hundarna..Och alla dom hundar som skjuts till döds vid vårkanten då dem har gått igenom en förjävlig vinter på -45 minus.Usch.

    Nog om det, kort och gott.

    Mycker Underhållande!
    Keep up the good work/Hälsningar Jessica

    SvaraRadera